POZVÁNKA: Komunitný výstup na Kôprovský štít – 30. jún 2024, 7:00 hod

Chcem ťa pozvať na náš piaty komunitný výstup v tomto roku do Vysokých Tatrier. Tentoraz sa spolu vyberieme na overenú klasiku – Kôprovský štít. Počas túry si prejdeš časť Tatranskej magistrály, uvidíš najväčšie a najhlbšie pleso v Tatrách a odmenou ti bude štít s úžasnými výhľadmi. Z vrcholu Kôprovského štítu sa ti naskytne pohľad na Kriváň, Megusovské štíty, Rysy či Vysokú. Pridaj sa k nám!

Pred odchodom nám Kofola dodá energiu a budeme sa tešiť na parádne fotky, ktoré spravíme vďaka nášmu partnerovi Canon a Northfinder ponúkne šancu vyhrať kvalitné outdoorové oblečenie.

Počas výstupu sa môžeš tešiť na zaujímavé rozprávanie Ondreja Kameniara z Lesmír.sk. Budeme sa rozprávať o:

  • medveďoch (jeho zážitky s medveďmi, sú premnožené? treba sa báť? čo robiť pri stretnutí? ako riešiť problém systémovo?),
  • lesoch a pralesoch (čo je vlastne prales, koľko ich je, kde sú v Tatrách a iných pohoriach Slovenska, v Európe),
  • národných parkoch (ako by mali fungovať, aký by mal byť vzťah k turistom, ako by mal vyzerať rozvoj, ochrana prírody).

Pokiaľ máš chuť dopriať si netradičný a vedomostno-obohacujúci zážitok z výletu do hôr, objednaj si exkurziu s Lesmírom z ponuky tu. Prípadne kúp darčekový poukaz a obdaruj blízku osobu na sviatok alebo len tak.

Trasa

Pôjdeme Mengusovskou dolinou po trase: Aplend Hotel Ovruč (Štrbské pleso) – Rázcestie nad Popradským plesomRázcestie pri Žabom potokuVeľké Hincovo plesoVyšné Kôprovské sedloKôprovský štít (2363 m)CELÁ TRASA. Čaká nás 20 km s prevýšením 1158 m. Po ceste sa môžeš občerstviť na Popradskom plese.

Na tejto trase sa nachádza chata Horský hotel Popradské pleso, kde sa môžeš občerstviť. Avšak nezabudni na doplnenie energie pre teba a tvoje ratolesti najmä cestou hore: napr. ovocie, sladká tyčinka a dostatok vody.

Čaká nás letný výstup, okrem funkčného oblečenia, kvalitnej outdoorovej obuvy si nezabudni so sebou zobrať aj náhradné veci na prezlečenie, paličky a nepremokavú vrstvu (pršiplášť, bunda, nohavice). Nezabúdaj na to, že počasie v tatrách sa môže rýchlo zmeniť, preto maj so sebou v zálohe aj teplú vrstvu ako: čiapka, rukavice, teplá tenká páperka (hrejivá mikina).

Na našich komunitných výstupoch nejde o výkon a ani o tempo. Snažíme sa udržať komunitu pokope, aby mali účastníci možnosť spoznať nových ľudí, nájsť si nových parťákov a užiť si krásne výhľady. Počas výstupu sa stretávame na niekoľkých spoločných checkpointoch a samozrejmá je aj spoločná skupinová fotka na vrchole.

Nezabudni na povinné postenie na hory! Členovia KST Hikemates a iných klubov KST majú poistenie zabezpečené vďaka svojmu členstvu.

Ostatní účastníci / nečlenovia sú POVINNÍ zabezpečiť si poistenie na hory buď celoročné alebo na tento konkrétny dátum. Napríklad cez poisťovňu UNION a jej ponuku jednodňovného poistenia.

Pridaj sa do nášho turistického klubu KST Hikemates a budeš mať výhodu bezstarostného celoročného poistenia na hory.


KST Hikemates

Sme najväčší turistický oddiel KST (pridaj sa k nám). Venujeme sa zmysluplným projektom, ktorými prispievame k rozvoju turistiky na Slovensku: vydávame tlačený magazín (aktuálne číslo),
podporujeme údržbu a rozvoj turistických útulní, organizujeme brigády ( Postavili sme dva nové mostíky nad Tatranskou Lomnicou vo Vysokých Tatrách), pravidelné podujatia s myšlienkou vzdelávania a komunitné výstupy.


Dôležité:

  • Hikemates nezodpovedá za konanie účastníkov turistického podujatia. Každý účastník turistického podujatia sa zúčastňuje turistického podujatia dobrovoľne, na vlastnú zodpovednosť a nebezpečenstvo.
  • Účasťou na podujatí každý súhlasí s použitím foto a video materiálov vyhotovených počas podujatia s jeho podobizňou, aj na marketingové účely.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *